088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

Active Directory Analyzer

Microsoft Windows Active Directory (of ‘AD’) is de toegangspoort tot informatie opgeslagen in uw bedrijfsnetwerk en vormt de hoeksteen van een groot aantal functionaliteiten van uw IT omgeving. Veel cyber aanvallen zijn daarom gericht op Active Directory-services.

Active Directory heeft als hoofdfunctie om alle gebruikers en computers in een Windows-netwerk te verifiëren en autoriseren. Bovendien wijst Active Directory het beveiligingsbeleid toe aan gebruikers en computers. Veel organisaties gebruiken Active Directory om gebruikers, computers, machtigingen en bestanden in hun bedrijfsnetwerk te beheren. Er wordt daarom vaak gezegd dat Active Directory de kern van uw IT beheer vormt. Iets dat optimale bescherming vereist.

Active Directory Analyzer

Crowe Peak IT Advisory biedt “AD Analyzer aan”: een tool voor IT-beheerders en auditors om een nauwkeurig en diepgaand inzicht te krijgen in de status van een Active Directory-omgeving. Hiermee helpt AD Analyzer met het beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf en van binnenuit.

Active Directory Analyzer biedt onder andere de volgende belangrijke voordelen:

 • Het biedt een ‘snapshot’ van de Active Directory-beveiligingsconfiguratie op een bepaald moment;
 • Het biedt aanbevelingen voor het opschonen van verouderde accounts, groepen en policies;
 • Het helpt bij het aanpassen en optimaliseren van Active Directory-beveiligingsinstellingen;
 • Het biedt een gedetailleerd overzicht van de ontdekte kwetsbaarheden en hun impact.

Het resultaat van Active Directory Analyzer bestaat uit een management rapportage en een technisch detailrapport. Voorbeelden van deze rapporten kunt u downloaden op deze pagina.

Waarom het beveiligen van Active Directory belangrijk is

Het goed beveiligen van Active Directory is van groot belang om accounts, gevoelige gegevens, applicaties en vele andere zaken te beschermen. Als aanvallers toegang hebben tot Active Directory, dan hebben zij mogelijk toegang tot alle gebruikersaccounts, databases, applicaties en alle soorten informatie. Daarom kan een beveiligingsinbreuk van Active Directory de integriteit van uw IT-infrastructuur ernstig ondermijnen. Bijvoorbeeld door ernstige datalekken of zelfs permanente schade aan systemen. Wanneer een beveiligingsinbreuk van Active Directory niet vroegtijdig wordt gedetecteerd, dan leidt dit tot verstrekkende gevolgen waarvan herstellen moeilijk is. Daarom moeten organisaties de inrichting van hun Active Directory regelmatig testen.

Een Active Directory aanval

Beveiligingsinbreuk van Active Directory

Belangrijkste kenmerken van Active Directory Analyzer

AD Analyzer gebruikt meer dan 1.000 meetpunten om de status van een Active Directory-omgeving te meten. AD Analyzer kan toegepast worden vanuit verschillende disciplines zoals Internal Audit, Risk Management, IT Security en Forensics.

Statistieken van AD analyzer

AD Analyzer meetpunten

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in het beveiligen van uw Active Directory-omgeving? Neem voor meer informatie over AD Analyzer contact op met de IT Advisory-experts van Crowe Peak. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden over het beschermen en beveiliging van uw IT-infrastructuur.

Rapportage voorbeelden

 

Active Directory Analyzer Management Report
AD Analyzer management rapportage  

AD Analyzer Excel report
AD Analyzer excel rapportage  

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl