088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Audit & Assurance

Uw bedrijf doet een financieringsaanvraag en er wordt gevraagd om een jaarrekening. Kan de financier er vanuit gaan dat uw jaarcijfers kloppen? Audit en assurance biedt inzicht en zekerheid. Voor externe partijen, maar ook voor u zelf.

Wat is audit en assurance?

Audit en assurance is erop gericht om u en stakeholders extra zekerheid te geven. Partijen als banken, leveranciers, aandeelhouders en de belastingdienst moeten er bijvoorbeeld op kunnen vertrouwen dat uw jaarrekening de werkelijke situatie van uw bedrijf weergeeft. Die partijen willen graag een onafhankelijk oordeel van een derde partij. Een audit gaat verder en verschaft inzicht in verschillende onderdelen van uw bedrijf, zoals de financiële gezondheid van uw onderneming.

Als uw onderneming classificeert als een ‘middelgrote rechtspersoon’ bent wettelijk verplicht een controle (audit) van uw jaarrekening te laten uitvoeren door een Nederlandse bevoegde accountant. Er wijzigen een aantal zaken als uw onderneming controleplichtig wordt. Onder andere de gebruikelijke samenstellingsverklaring wordt vervangen door een uitgebreidere controleverklaring en -rapportage.

Een audit brengt risico’s in beeld

Uw organisatie is uniek en vraagt om maatwerk. Voorafgaand aan een audit maken we daarom eerst de risico’s van uw bedrijf inzichtelijk. Vervolgens leggen we de focus op risicovolle processen en rapporteren we onze bevindingen. Door verregaande automatisering kunnen wij grote hoeveelheden data identificeren en analyseren. Een audit of assurance-onderzoek levert een schat aan waardevolle informatie op. Wij leggen uit wat deze informatie concreet voor uw onderneming betekent. We geven u praktische aanbevelingen waarmee u interne controles kunt verbeteren en risico’s verkleinen.

Bent u invoerder van apparatuur wat f-gassen bevat zoals airco’s, warmtepompen of koelkasten? Dan krijgt u te maken met de strenge (Europese) regelgeving gericht op milieubescherming en het tegengaan van uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen. Crowe Peak helpt u met het indienen van de f-gas audit en het opstellen van een controledocument.

Audit en assurance vergroot vertrouwen

Met audit en assurance kunt u terugvallen op een onafhankelijk onderdeel. De financiële rapportages van Crowe Peak hebben een uitstekende reputatie. Dat heeft een positief effect op het vertrouwen van stakeholders, crediteuren, financiers, investeerders en andere partijen in de zakenwereld. Onze werkwijze gaat bovendien verder dan alleen cijfers en regels. Wij signaleren kansen en zorgen dat de accuratesse van uw financiële verslaggeving verbetert.

Internationale audit

Crowe Peak maakt deel uit van Crowe Global, een wereldwijd netwerk waarvan de leden in meer dan 130 landen wereldwijd gevestigd zijn. Als u internationaal zaken doet, profiteert u van onze lokale kennis en knowhow van de belangrijkste internationale markten. We werken altijd oplossingsgericht, onafhankelijk van de grootte en mate van complexiteit van de opdracht, en het soort rapportage dat u wenst. Met ons internationaal advies kunnen we u bovendien ondersteuning bieden bij al uw praktische vraagstukken.

Zoekt u meer?

Crowe Peak verzorgt ook IT-services, belastingadvies, bedrijfsjuridisch advies, payroll & HR, internationaal advies en andere specialisaties.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl