088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

CISO-as-a-service

In de hedendaagse 24-uurseconomie kan een bedrijf niet langer effectief worden bestuurd zonder adequate informatie die nauwkeurig, volledig en tijdig beschikbaar is voor de gebruiker. Services moeten op elk moment van de dag beschikbaar zijn. Dit maakt informatie een van de meeste waardevolle assets voor elk bedrijf.

Informatie is daarmee een belangrijke productiefactor geworden, waarvan de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid moeten worden gegarandeerd. Deze garantie komt voort uit het gebruik van een goed gekozen combinatie van technische maatregelen, beleid en procedures die zijn afgestemd op de bedrijfsstrategie en –doelstellingen. Het uiteindelijke doel is om het risico voor alle kritieke bedrijfsprocessen te verminderen. Het voorkomen van beveiligingsincidenten en de gevolgen van een beveiligingsincident minimaliseren zijn daarbij belangrijke beheersingsmaatregelen. En dat tegen acceptabele kosten.

In een steeds meer ‘connected’ omgeving wordt informatie blootgesteld aan een groeiend aantal en een grotere verscheidenheid aan risico’s. Bedreigingen zoals malware, ransomware, computerhacking en DOS-aanvallen komen steeds vaker voor. Deze bedreigingen zijn omvangrijk en gevarieerd, waardoor het implementeren, handhaven en onderhouden van informatiebeveiliging een steeds grotere uitdaging wordt.

Beheer van het informatiebeveiligingsprogramma

Het effectief implementeren en handhaven van informatiebeveiliging vereist naleving van wet- en regelgeving, alsook branche specifieke voorschriften en normen. Stakeholders, zowel intern als extern, stellen ook steeds hogere eisen aan de beveiliging van (vertrouwelijke) informatie. Een praktisch mechanisme om dit mogelijk te maken is door het opzetten en invoeren van een informatiebeveiligingsprogramma.

Het huidige informatiebeveiligingsprogramma omvat meer dan alleen firewalls en wachtwoorden. Het is een bedrijfsbreed programma dat is ontworpen om bij voortduring te opereren in een staat van verlaagd risico. Effectief beheer van informatiebeveiliging is van vitaal belang voor elk bedrijf. De Chief Information Security Officer, of CISO, definieert en stuurt het programma dat de informatiebeveiligingsrisico’s in uw bedrijf beheerst. Dit programma wordt een ‘Information Security Management System’ (of ISMS) genoemd: een raamwerk dat een combinatie is van goed gedefinieerde processen, procedures, normen en richtlijnen voor het handhaven van het vereiste niveau van informatiebeveiliging. De onderstaande tabel laat zien hoe alle onderdelen van een uitgebreid ISMS in elkaar passen:

 

CISO-as-a-service in uw bedrijf

Het hebben van een CISO of vergelijkbare functie is meer en meer een standaard geworden voor bedrijven, de overheid en non-profit organisaties. Bedrijven hebben echter mogelijk niet de middelen om een fulltime CISO in dienst te nemen en weten vaak niet precies hoe ze de taken en verantwoordelijkheden van een CISO moeten verwoorden. In andere gevallen hebben bedrijven mogelijk begeleiding van een senior expert nodig om hun bestaande informatiebeveiliging of compliance te verbeteren. Crowe Peak IT Advisory biedt “CISO-as-a-service” om u te helpen uw behoeften op het gebied van informatiebeveiliging te realiseren. Onze deskundige security professionals helpen bedrijven grip te krijgen op informatiebeveiliging, door een op maat gemaakt ISMS te ontwikkelen, en indien gewenst te implementeren en te handhaven. Het doel daarvan is om risico’s te minimaliseren en de bedrijfcontinuïteit te waarborgen door de impact van beveiligingsinbreuken proactief te beperken. Met CISO-as-a-service bepaalt u zelf hoeveel inspanning en ondersteuning nodig is voor uw bedrijf, zonder zelf een CISO in dienst te nemen. Onze CISO’s staan tot uw beschikking wanneer dat u het beste uitkomt.

Onze CISO-as-a-service diensten kunnen voorzien in:

 • Ontwikkeling van securitybeleid, -processen en -procedures;
 • Security training en bewustzijn;
 • Identificatie en beheersing van beveiligingsincidenten;
 • (Cyber) security testing op netwerk en webapplicaties;
 • Identity & Access management;
 • Incident response & recovery;
 • Ontwikkeling van recovery- en continuitsplannen;
 • Risicomanagement.

We beginnen altijd met het begrijpen van uw bedrijf en haar doelstellingen. Van daaruit ontwikkelen we vervolgens een plan dat aansluit op uw securitybehoeften, in lijn met uw bedrijfsdoelen en de operatie. Geen generieke aanpak dus, maar maatwerk.

Belangrijkste voordelen van CISO-as-a-service

Tegenwoordig is informatiebeveiliging nog nooit zo belangrijk geweest. Stakeholders en toezichthouders eisen dat bedrijven hun informatiebeveiliging serieus nemen. Als gevolg hiervan neemt een groeiend aantal bedrijven een (externe) CISO in dienst om hen te helpen de dreiging van inbreuken op de beveiliging pro-actief te beheersen. Dergelijk inbreuken kunnen veel schade toebrengen, zowel financieel als qua reputatie. Onze CISO-as-a-service biedt de volgende voordelen:

 • Een flexibel en kosteneffectief alternatief voor een eigen CISO in dienst nemen;
 • Maatwerk, afgestemd op uw behoeften;
 • Crowe Peak geeft u toegang tot een team van experts;
 • Onze CISO’s helpen u strategisch na te denken over informatiebeveiliging;
 • Training en coaching van uw management en IT-teams;
 • Onze CISO’s helpen u uw bedrijf te beschermen tegen beveiligingsinbreuken.

Hoewel het inhuren van een CISO duidelijke voordelen heeft, garandeert dit niet dat uw bedrijf niet door een cyberaanval zal worden getroffen. Echter, het inhuren van een CISO verhoogt het begrip van informatiebeveiliging en helpt kleine en grote rampen voorkomen.

Mocht u vragen hebben over onze CISO-as-a-service of over onze andere IT beveiligingsservices, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl