088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

Cyber Alert

Gisteren werd bekend dat er een groot beveiligingslek in heel veel wifi-netwerken zit. ‘Krack’, zoals het lek heet, geeft hackers de kans mee te kijken op telefoons of laptops. Het lek maakt miljoenen mensen kwetsbaar voor hackers.

Het lek doet zich voor in WPA en WPA2, de beveiligingstechnologie waarmee de meeste draadloze netwerken zijn beveiligd. Hackers, binnen het bereik van een WiFi router, vallen de digitale sleutel aan die wordt uitgewisseld tussen de router en het verbonden apparaat. Daarna kunnen ze meekijken als je op internet zit en mogelijk achter je inloggegevens komen. Ook kan malware worden geïnjecteerd in devices die zijn verbonden met een besmette WiFi netwerkverbinding. Vooral smartphones en tablets met Android 6.0 of hoger, zo’n 50 procent van alle Androids, zijn erg kwetsbaar voor het wifi-lek. iOS-toestellen (Apple) zijn relatief veilig.

Het belangrijkste wat je kunt doen om deze hack te voorkomen:

 • Behandel alle WiFi netwerken als ware het open, onversleutelde verbindingen. Maak dus geen, of in ieder geval zo min mogelijk, gebruik van onbekende WiFi netwerken. Ook al lijken deze veilig.
 • Surf via WiFi alleen op HTTPS websites, dan browse je versleuteld. Deze beveiligde verbinding herken je aan het slotje in de adresbalk.
 • Installeer beschikbare updates en patches op al je devices (laptops, telefoons, tablets, game consoles etc) zodra deze beschikbaar zijn. Wacht niet!
 • Sluit je PC/laptop netjes af en laat updates volledig installeren, ook al duurt het even.
 • Behalve je devices moet ook je router voorzien worden van een update. KPN en Ziggo laten weten nog niet te kunnen zeggen wanneer ze met een update komen.

Zie ook: seminar IT Privacy & Security op donderdag 30 november 2017

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl