088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

De kantonrechter heeft een ruimere bevoegdheid

Per 1 juli 2011 is een nieuwe wet in werking getreden waardoor de bevoegdheid van de kantonrechter is verruimd.

Wijziging
Tot 1 juli 2011 was de kantonrechter bevoegd in “relatief eenvoudige zaken” met een waarde tot EUR 5.000,- maar ook in zaken met betrekking tot een arbeidsovereenkomst, huurovereenkomst, agentuurovereenkomst en huurkoopovereenkomst. Per 1 juli 2011 is de bevoegdheid van de kantonrechter ruimer geworden. Voortaan is de kantonrechter bevoegd om over de zaken tot EUR 25.000,- te beslissen. Daarnaast is de kantonrechter bevoegd om naast de reeds genoemde arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten, agentuurovereenkomsten en huurkoopovereenkomst ook in alle geschillen over de consumentenkoop en consumentenkrediet (tot EUR 40.000,-) te beslissen.

Voor het bepalen van de vraag of de vordering al dan niet hoger is dan EUR 25.000,- telt niet alleen het gevorderde hoofdsom maar ook de gevorderde buitengerechtelijke kosten en de opeisbare rente tot aan de dag van dagvaarding mee.

Wat betekent dit voor u als ondernemer?
Omdat voor het procederen bij de kantonrechter geen verplichte procesvertegenwoordiging is vereist, betekent dit voor u als ondernemer dat voor alle geschillen onder EUR 25.000,- en voor de geschillen in verband met de consumentenkoop, consumentenkredieten, arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten, agentuurovereenkomsten en huurkoopovereenkomst u niet langer verplicht bent om zich door een advocaat te laten vertegenwoordigen. U kunt ervoor kiezen om zelf te procederen, maar ook om een bedrijfsjurist in te schakelen. In ingewikkelde zaken maar ook om processuele fouten te voorkomen is het zeker raadzaam om een jurist te raadplegen. De bedrijfsjuristen van Crowe Global zijn u uiteraard graag van dienst.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl