Dubbele materialiteitsanalyse

Vertrouw de experts van Crowe Peak

 

In het kader van duurzaamheidsrapportage en de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) speelt dubbele materialiteit een cruciale rol. De dubbele materialiteitsanalyse vormt het startpunt van de route richting CSRD compliance. We analyseren impact, risico’s en kansen om vervolgens een duurzaamheidsstrategie op maat te bepalen die perfect past bij jouw organisatie.

Bij Crowe Peak kijken we niet alleen naar hoe jouw bedrijf de samenleving beïnvloedt (inside-out), maar ook naar de impact van externe factoren op de bedrijfsprestaties (outside-in). Dit resulteert in een dynamische interactie tussen jouw bedrijfsprestaties en de verwachtingen van stakeholders.

Stakeholder engagement is hierbij essentieel. We betrekken relevante stakeholders door middel van interviews, surveys, workshops of een combinatie daarvan om een goed begrip te krijgen van de duurzaamheidsthema’s die voor zowel jouw bedrijf als de stakeholders belangrijk zijn. Deze analyse leidt tot een definitieve lijst van materiële duurzaamheidsthema’s voor rapportage.

Crowe peak

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Laten we snel kennismaken!

Contact