Btw

Aangifte, advies en internationale contacten

Crowe Peak Tax Tax & Legal bij foto

Btw is voor veel bedrijven in het sterk geïnternationaliseerde zakenverkeer veel meer dan een maandelijkse, kwartaallijkse of halfjaarlijkse aangifte. Het betreft een financieel middel en tegelijkertijd een financieel risico waar veel techniek, gepuzzel en denkwerk achter schuilgaat. Want je wil allereerst compliant zijn met de regelgeving, maar je wil ook niet te veel betalen.

Het basisprincipe van btw is tamelijk helder: het is een belastingtarief dat wordt betaald over goederen en diensten die geleverd worden aan klanten. Het wordt echter ingewikkeld wanneer er verschillende tarieven van toepassing zijn, wanneer er verschillende fiscussen aanspraak op betaling kunnen maken, wanneer vrachtwagens met goederen de EU in en uit rijden, wanneer btw moet worden afgedragen bij aankomst in een Europese haven, wanneer verlegd kan of moet worden, wanneer er onroerend goed of waardepapieren betrokken zijn, wanneer de regels voor aftrekposten (voorbelasting) veranderen of wanneer er sprake is van interne leveringen of wanbetaling.  

Het fiscalistenteam van Crowe Peak herbergt specialisten die enthousiast warmlopen voor bovenstaande uitdagingen. Die niet alleen staan voor een correcte en tijdige aangifte, maar er ook op gebrand zijn om je (internationale) btw-processen te stroomlijnen en te verbeteren. Die alles weten van de Unie- en verdragsrechtelijke aspecten van btw-stromen en toegang hebben tot een breed internationaal netwerk in situaties waarin de zaken ver buiten de Nederlandse grens geleverd worden. Die weten hoe je overlegt met de Belastingdienst en direct, persoonlijk en praktisch reageren op al je technische vragen omtrent btw.

Meer weten over de mogelijke uitdagingen en kansen voor jouw onderneming? Download hier onze btw-brochure of neem contact op voor een oriënterend gesprek.

Crowe peak

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Laten we snel kennismaken!

Contact