088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

E-commerce: EU presenteert nieuwe btw-regels voor webshops

De Europese Commissie heeft een aantal maatregelen bekendgemaakt die het BTW-klimaat voor e-commercebedrijven in de Europese Unie (EU) moet verbeteren. Belasting wordt geheven in het land van de koper en er komt een centraal portaal voor afhandeling van internationale BTW-zaken.

Vereenvoudiging BTW-klimaat

Shops die internationaal zaken doen worden met de nieuwe regels financieel en technisch ontlast. De BTW-praktijk richting het buitenland wordt binnenkort precies dezelfde als wat ondernemers in hun thuisland al kennen. Europa wil hiermee administratieve vetrandjes wegsnijden.

LastenverlichtingE-commerce: EU presenteert nieuwe btw-regels voor webshops

Ondernemers hoeven in de nieuwe situatie maar een keer per kwartaal naar een nieuw in te richten EU-belastingportal. De simpelere regels en hulpmiddelen zouden een lastenverlichting moeten opleveren van 2,3 miljard euro. Volgens de Commissie gemiddeld achtduizend euro per jaar per internationaal werkende webwinkelier.

Startups en kleine bedrijven die tot tienduizend euro aan internationale producten en diensten verkopen, kunnen de BTW-zaken in hun thuisland regelen. Grotere handelaren ondernemers kunnen terecht bij het speciaal ingericht centraal portaal.

Uitbreiding van de btw-moss

In praktische termen wil Europa zijn VAT One Stop Shop voor e-services uitbreiden met e-goods. Het voorstel van de Commissie gaat naar het Europees Parlement voor goedkeuring en daarna naar de EU-lidstaten voor lokale vertaling in wetgeving. Dat proces duurt mogelijk twee jaar.

Nieuwe btw-regels voor uw webshop

Bent u internationaal webwinkelier? Dan is het goed om voorbereid te zijn op de veranderingen die de nieuwe btw-regels met zich mee brengen. Wij helpen u daar graag bij. Neem voor meer informatie contact op met onze btw-specialisten.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl