ESG-diensten:
van CSRD tot MVO

Duurzaamheid staat bovenaan de agenda van bedrijven die compliance en vooruitgang hoog in het vaandel hebben staan. Organisaties over de hele wereld worden steeds meer aangespoord om maatschappelijke en milieugerelateerde verantwoordelijkheden serieus te nemen. Daarmee is het vormgeven en naleven van ESG-normen van enorm belang voor iedere moderne onderneming. Allereerst vanuit moreel standpunt, maar ook om te waken over de compliance en de reputatie van je organisatie. Crowe Peak helpt je graag om middels een duurzame strategie aan ESG-normen en de CSRD-wetgeving te voldoen. Meer weten? Maak direct een afspraak of neem contact op.

Nieuwe wetgeving omtrent ESG

Vanaf 2024 worden bedrijven geconfronteerd met strengere wettelijke eisen met betrekking tot Environment, Social, en Governance (ESG)-compliance. Deze regelgeving tilt de normen voor duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en corporate governance naar een hoger niveau. Het is van cruciaal belang om tijdig op deze veranderingen in te spelen om boetes, reputatieschade en andere nadelige effecten van niet-naleving te voorkomen. Wil je weten aan welke regels jouw bedrijf vanaf 2024 moet voldoen? Crowe Peaks ESG-partner Sander Storm denkt graag vrijblijvend met je mee tijdens een kennismakingsgesprek!

Weten hoe jouw organisatie ESG en CSRD-compliant wordt? Bespreek de mogelijkheden vrijblijvend.

Vul het contactformulier in, we reageren binnen één werkdag.

Contact

Waar kan Crowe Peak bij helpen?

Bij Crowe Peak begrijpen we de complexiteit van de nieuwe ESG-wetgeving en bieden we gespecialiseerde diensten aan om jouw organisatie compliant te maken. Onze experts staan klaar om:

 • Jouw bedrijf te evalueren op ESG-compliance.
 • Aanpassingen te identificeren die nodig zijn om aan de nieuwe normen te voldoen.
 • Een strategie te ontwikkelen om risico’s te minimaliseren en kansen te benutten. Wacht niet tot het laatste moment. Neem vandaag nog contact op met Crowe Peak en laat ons  helpen de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden.

Download: CSRD compliant in 12 stappen

Onze ESG-diensten uitgesplitst

 • CSRD-readiness: de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), is een belangrijke Europese richtlijn die tot doel heeft de transparantie en rapportage van duurzaamheidsprestaties te verbeteren. Crowe Peak helpt jouw organisatie te voldoen aan de complexe CSRD-richtlijnen en te zorgen voor tijdige en nauwkeurige rapportage, waardoor ze voldoen aan de steeds strenger wordende regelgeving. We starten met een uitgebreide 0-metingen voor CSRD-readiness en ondersteunen waar nodig het projectteam.
 • MVO strategieën: “MVO” staat voor “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”  Onze experts bieden advies en begeleiding bij het ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën die aansluiten bij de missie en waarden van jouw unieke organisatie.
 • ESG rapportage: ESG staat voor Environmental, Social, and Governance. Onze accountants ondersteunen bedrijven bij het opstellen van gedetailleerde ESG-rapporten, inclusief meetbare doelen en prestatie-indicatoren, om transparantie en geloofwaardigheid te bevorderen.
 • Stakeholder management: Crowe Peak helpt organisaties bij het identificeren en betrekken van relevante belanghebbenden, om zo hun duurzaamheidsbeleid gerichter en waardevoller te maken.
 • ESG-training: onze ESG specialisten informeren jouw organisatie, jouw personeel of jouw interne compliance- of boekhoudafdeling graag over ESG verplichtingen, trends en nieuwe wetgeving. Neem contact op voor een verkennend gesprek.

Wat zijn de voordelen van het voeren van een actief ESG-beleid?

Het voeren van een actief ESG-beleid heeft – naast het in de toekomst voorkomen van sancties van toezichthoudende instanties – verschillende voordelen:

 • Reputatiemanagement en –behoud: bedrijven die zich bezighouden met actuele thema’s als klimaat en corporate responsibility tonen aan stakeholders en klanten dat de wereld om hen heen er voor hen toe doet. Door oog te hebben voor ESG-thema’s en de regelgeving hieromtrent proactief na te leven bouwt jouw organisatie aan een goede naam.
 • Word een koploper: door niet alleen compliant te zijn met ESG, CSRD– en MVO-wetgeving, maar hier ook op te anticiperen zet jouw onderneming een standaard voor de markt. Laat je niet leiden door de trends om je heen, maar sta zelf aan het stuur van een duurzame toekomst. Hulp nodig? Onze experts staan graag voor je klaar. Vul onderstaand contactformulier in voor een vrijblijvend gesprek.
 • Efficiëntievoordelen: het opstellen van een volledige ESG/CSRD-rapportage vraagt bedrijven om hun gehele supply chain, productieproces en bedrijfsvoering grondig onder de loep te nemen. Wanneer dit op een adequate manier gebeurt voldoe je niet alleen aan je wettelijke verplichting, er kan tegelijk een procesoptimalisatieslag worden gemaakt.

Terugbelverzoek

Vrijblijvend sparren met één van onze ESG-experts? Vul het formulier in.

Crowe Peak als jouw ESG-partner: nu en in de toekomst

De adviseurs van Crowe Peak maken het hun persoonlijke missie altijd zo up to date mogelijk te zijn wanneer het gaat om ESG-mogelijkheden en –regelgeving. Daarmee is Crowe Peak een betrouwbare partner wanneer het op ESG-compliance en –strategie aankomt. We begeleiden je, helpen je, adviseren je en denken voor jou vooruit. Samen brengen we jouw organisatie naar een betere morgen. Crowe Peak. Shaping your better tomorrow. Together. Today.

Laat via het contactformulier hieronder weten waarbij we kunnen helpen. We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Heb je een vraag of wil je een kennismaking plannen?

Laat het ons weten

Crowe peak

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Laten we snel kennismaken!

Contact