088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

GMS – Immigratie en Arbeidsrecht

U doet al enige tijd zaken over landsgrenzen heen en u wilt uw medewerkers ook over de grens inzetten. Het proces rondom de aanvraag van de juiste vergunningen en visums is doorgaans een zeer lastig en tijdrovend traject. Onder welke voorwaarden kunnen uw medewerkers op een visum naar Nederland komen en wanneer dient u een werkvergunning te hebben? Is er naast immigratie nog andere Nederlandse- of internationale wetgeving waar u rekening mee moet houden als u werknemers over de grens tewerk wilt stellen?

Immigratie

Veel organisaties zijn zich niet bewust van de risico’s die ontstaan wanneer er werknemers zonder de juiste vergunningen of visums over de grens worden gestuurd. Voor zowel de werknemer als voor de werkgever kan het voor uitermate vervelende situaties zorgen, zoals reputatieschade, boetes en zelfs uitzetting. Of een visum, verblijfsvergunning en/of werkvergunning nodig is, is onder andere afhankelijk van de nationaliteit en de activiteiten die de werknemer zal gaan ondernemen. Ieder land heeft zijn eigen wet-en regelgeving en het is daarom zeer belangrijk om voorafgaand aan het vertrek van de werknemer te onderzoeken wat de vereisten zijn.

Visum en vergunningen

Het aanvragen van een visum is doorgaans vrij eenvoudig, maar het is wel heel belangrijk om te weten wat voor activiteiten een medewerker mag ondernemen met een inreisvisum. Doorgaans is dit namelijk beperkt tot verblijf voor een maximale periode. Werken is meestal uitgesloten van de activiteit die een medewerker mag ondernemen met een inreisvisum. Landen kunnen verschillende uitleg hebben van het begrip ‘werken’ en het is daarom belangrijk dit te onderzoeken voordat uw werknemer in het buitenland zal gaan werken.

Afhankelijk van de activiteiten die de werknemer gaat uitvoeren in het andere land, kan het zijn dat er een werkvergunning aangevraagd moet worden.

Arbeidsrecht

Naast de eventueel benodigde vergunningen, kan het zijn dat de lokale-, nationale- of collectieve arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn op uw werknemer. Of dit ook van toepassing is op uw werknemer, is afhankelijk van verschillende feiten en omstandigheden. Risico’s kunnen vermeden worden als uw organisatie goed geïnformeerd is voorafgaand aan de tewerkstelling.

Advies specialist

Belangrijk om te weten is dat de aanvraag van een verblijfs- en werkvergunning in sommige gevallen enkele maanden kan duren. De specialisten bij Crowe Peak adviseren u over de te volgen processen en hoe deze te optimaliseren.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl