088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Grensarbeiders en thuiswerken

In het kader van Covid-19 heeft Nederland met de buurlanden België en Duitsland speciale (tijdelijke) afspraken gemaakt over de behandeling van thuiswerkdagen door grensarbeiders in loondienst. In dit artikel gaan wij hier dieper op in.

Heffingsrecht over salaris

Grensarbeiders zijn werknemers die in het ene land wonen en over de landgrens werken. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse werknemer die over de grens in België werkt. Indien deze werknemer volledig in België werkt, dient deze werknemer in principe ook over het volledige salaris in België belasting (bedrijfsvoorheffing c.q. personenbelasting) te betalen.

Door Covid-19 is het door de restricties veelal niet meer mogelijk geweest om op de gebruikelijke werkplek van de werkgever te werken. Het dringend advies was (en is nog steeds) immers om zoveel mogelijk thuis te werken. Hierdoor kan er een verschuiving in het heffingsrecht over het salaris ontstaan, aangezien er nu fysiek in een ander land wordt gewerkt. Dit kan niet alleen gevolgen hebben voor de werknemer, maar zeker ook voor de werkgever. Mogelijk dient er namelijk een salarisadministratie in het andere land te worden opgezet voor de afdracht van loonbelasting.

Afwijkende afspraken

Om deze ingrijpende gevolgen door het thuiswerken van grensarbeiders in te perken, heeft Nederland met België en Duitsland bijzondere (tijdelijke) afspraken gemaakt. Thuiswerkdagen mogen worden behandeld als dagen gewerkt in het land waar onder normale omstandigheden zou zijn gewerkt. Dit is wel onder de voorwaarde dat deze thuiswerkdagen worden belast in het andere land. Er hoeft dus in principe niets te worden aangepast ten aanzien van de salarisadministratie.

De behandeling van thuiswerkdagen als werkdagen in het gebruikelijke werkland is overigens een keuze die de werknemer zelf mag maken. De werknemer mag er ook bijvoorbeeld voor kiezen om de thuiswerkdagen aan te merken als dagen waar feitelijk is gewerkt. In dat geval wordt het heffingsrecht over het salaris verdeeld over beide landen. Deze keuze kan door de werknemer worden gemaakt bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting.

Indien u vragen heeft met betrekking tot de speciale afspraken voor grensarbeiders of als u assistentie wenst bij het doen van uw aangifte inkomstenbelasting, neem dan contact op met ons Global Mobility Services team.

 

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl