088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Het nieuwe klokkenluiden

Met trots melden wij dat op 14 maart jl. Francis Bouman, associate partner van Crowe Global Advisory in samenwerking met Ing. Ad Bos (bekend van het klokkenluiden in de bouw) een succesvol seminar gehouden heeft over Het Nieuwe Klokkenluiden.

In het Business Center Nederland (BCN) te Capelle aan den IJssel waren ruim 25 financials aanwezig voor het bijwonen van het seminar. De grote opkomst en enthousiasme over de sprekers overtroffen alle verwachtingen. Uit evaluatie bleek dat de aanwezigen de gehele bijeenkomst met een 8,1 beoordeelden.

Het seminar bestond uit twee delen, waarvan het eerste deel door Francis Bouman werd gepresenteerd. Francis heeft duidelijk de huidige situatie van de wet- en regelgeving omtrent klokkenluiden toegelicht. Vervolgens werd de situatie in Nederland en andere vergelijkbare landen in Europa vergeleken met de situatie in de Verenigde Staten. Dit werd onder andere ondersteund door voorbeelden als Wikileaks en de case Ahold.

Er kan geconstateerd worden dat de bescherming en inkomenscompensatie van klokkenluiders beter geregeld is in de Verenigde Staten dan in Nederland. In Nederland wordt via gedragscodes attentie geschonken aan klokkenluidersregelingen, echter zijn deze momenteel nog vrij vaag en breed te interpreteren.

In het tweede gedeelte van het seminar hield Ad Bos, bekend als de ‘bouw klokkenluider’, een emotionele toespraak over de stappen die hij heeft genomen in het proces van klokkenluiden. Stappen die hem zowel zakelijke, privé, financieel en emotioneel veel hebben gekost. Hiervan zijn de laatste rechtszaken nog steeds niet afgerond. Door de openhartigheid van zijn toespraak heeft hij aanwezigen enorm aangesproken, waardoor er veel vraag was naar zijn boek dat hij hierover heeft geschreven.

Wij zijn trots op dit bijzondere en succesvolle seminar in samenwerking met Ad Bos en willen ook het bestuur van Financials For Financials nogmaals bedanken voor het organiseren van dit seminar.

Als u nog vragen heeft over het seminar of van gedachten wenst te wisselen over corporate governance en klokkenluiden, kunt u contact opnemen met Francis Bouman.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl