088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

IBAN: de tijd gaat dringen

 

Per 1 februari 2014 vervallen de vertrouwde Nederlandse rekeningnummers en gaat ons land over op het Europese betalingssysteem SEPA. Rekeningnummers van zowel particulieren als bedrijven worden vervangen door internationale rekeningnummers (IBAN). Het voordeel is dat u hiermee in heel Europa op dezelfde manier kunt betalen. Om de overstap naar het nieuwe betalingssysteem soepel te laten verlopen, zult u zich als ondernemer op tijd moeten voorbereiden.

Let op!
Wacht niet tot het laatste moment met uw voorbereidingen. Het gevaar bestaat immers dat u als ondernemer onvoorziene wijzigingen in uw administratie of software niet op tijd heeft doorgevoerd.

Over op IBAN
IBAN staat voor International Bank Account Number. Naast het nieuwe, langere IBAN-rekeningnummer komen er nieuwe standaarden voor overschrijvingen en incasso’s. Dit heeft consequenties voor de administratie van uw bedrijf. Bij incassoprocessen veranderen de termijnen voor een eenmalige incasso en de doorlopende machtigingen. Ook de Europese incassoregels wijzigen.

Tip:
Denk ook aan een tijdige aanpassing van uw softwarepakketten en facturatiesystemen en zorg ervoor dat het nieuwe rekeningnummer op tijd op uw briefpapier of andere communicatiemiddelen vermeld staat.

Meer informatie
Deze website OveropIban bevat alles wat u nodig heeft voor een soepele overgang. Maak eventueel ook gebruik van de IBAN BIC Service om voor bestaande Nederlandse rekeningnummers van bijvoorbeeld klanten en leveranciers de juiste bijbehorende IBAN en BIC op te zoeken.

 

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl