088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

IBAN en SEPA

Vanaf 1 februari 2014 gaat Nederland over op het nieuwe betalingssysteem IBAN. Hierdoor komt er een eind aan het verschil tussen binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen en incasso’s in Europa. De Europese betaalmarkt (SEPA) komt hierdoor steeds dichterbij.

IBAN staat voor International Bank Account Number. Uw IBAN-nummer wordt vanaf 1 februari 2014 het standaard rekeningnummer voor alle betalingen, dus zowel voor privé transacties als voor uw zakelijke transacties. De lengte van het IBAN-nummer verschilt per land. In Nederland heeft het IBAN-nummer achttien posities (cijfers in combinatie met letters).

De Europese Commissie is de initiatiefnemer van de uniforme Europese betaalmarkt. De Europese Commissie heeft namelijk de ambitie om de meest dynamische, innovatieve en concurrerende economie ter wereld te zijn (de Single Euro Payments Area).

Momenteel hanteert ieder land verschillende betaalproducten en betaalprocedures. Door de invoering van SEPA zullen deze verschillen verdwijnen. Als gevolg van dit initiatief van de Europese Commissie, worden alle rekeningnummers omgezet naar het internationale bankrekeningnummer IBAN. Vanaf 1 februari 2014 gaan de Eurolanden vervolgens over op dezelfde Europese betaalvormen en incassoproducten. Omdat het hier gaat om zowel binnenlandse als buitenlandse transacties wordt iedereen geraakt.

Wat nu?

Houdt er rekening mee dat alle rekeningnummers in uw administratie omgezet moeten worden naar IBAN. Ook zou het mogelijk kunnen zijn dat uw huidige softwarepakket aangepast dient te worden.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl