088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

IT Projectmanagement

Een goede grip op uw IT projectmanagement zorgt dat u in control blijft over wat nodig is om veilig en toekomstproof te blijven opereren.

De wereld verandert is een steeds sneller wordend tempo en de ontwikkeling van technologie is exponentieel. Deze versnelling zorgt ervoor dat uw producten en diensten een kortere levenscyclus kennen en een snelle ‘time-to-market’ vragen. Het kan uw organisatie dwingen om vaker nieuwe projecten rond digitalisatie te starten. Echter, naarmate het aantal projecten toeneemt en projecten complexer worden, neemt het risico op mislukkingen, vertragingen en gemiste deadlines steeds verder toe.

Structuur IT projectplanning

U kunt projecten volgens verschillende methoden uitvoeren. Waar eerder de traditionele ‘Waterval’ methode vaak werd toegepast, zien we de laatste jaren methoden als ‘Agile’ en “DevOps’ aan populariteit winnen. Ongeacht de methode kennen projecten vaak een vaste (basis)structuur.. Het onderscheid tussen methoden zit vaak meer in snelheid, de toepassing van korter wordende oplevercycli en toename in (tussentijdse) oplevermomenten.

(Traditionele)  project structuur

Uw IT Projecten succesvol realiseren met Crowe Peak

Crowe Peak IT Advisory helpt organisaties bij het succesvol realiseren van projecten. Dit doen wij door:

  • Het uitvoeren van de IT projectmanagement rol (interim)
  • Op strategisch niveau adviseren over het opstellen, prioriteren en bewaken van uw IT projectenkalender (‘portfolio management’).

Onze pragmatische aanpak is gericht twee belangrijke elementen: proces en product. Met deze elementen goed in kaart geven we sturing aan het project.

Operationele en strategische sturing van een project

IT Projectmanagement

Om organisaties in staat te stellen met succes projecten te initiëren, uit te voeren, en op te leveren, zijn mensen met solide projectmanagementvaardigheden nodig. Dergelijk vaardigheden zijn niet altijd voorhanden. Het kan organisaties in sommige gevallen bijvoorbeeld ontbreken aan de juiste mensen of beschikbare capaciteit.

Met onze aanpak voor projectmanagement bewaken wij uiteraard het beoogde op te leveren resultaat van uw project. Daarnaast bewaken wij of de gestelde doelen en te realiseren baten nog steeds in lijn zijn met uw projectenportfolio en bedrijfsstrategie. Deze aanpak (resultaat èn strategie) is een bewezen voorwaarde voor project succes.

Samenhang tussen ‘proces’ en ‘product’ benadering binnen projecten

Zoekt u meer?

Crowe Peak biedt diensten op het gebied van audit & assurancebedrijfsjuridisch advies en accountancy.

 

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl