088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

IT Security scan

De IT Security scan van Crowe Peak geeft inzicht in de mate waarin uw bedrijf op IT gebied beveiligd is. De scan biedt heldere uitkomsten en concrete aanbevelingen om uw cyberveiligheid te verhogen en te behouden; zowel strategisch als operationeel.

Berichtgeving over beveiligingslekken en -inbreuken domineren de media. Deze trend brengt steeds meer bedrijven in gevaar. IT security risico’s nemen in omvang en complexiteit toe, terwijl kwaadwillende hackers elke dag actief nieuwe en meer geavanceerde vormen van cyberaanvallen ontwikkelen.

Laat een IT Security Scan voor uw organisatie uitvoeren

U hebt wellicht, net als veel moderne bedrijven, behoefte aan een doordachte benadering van uw IT beveiliging. Hierbij wilt u weten in hoeverre uw organisatie bestendig is tegen cyberdreigingen. Vragen die kunnen ontstaan zijn:

 • Wat zijn de zwakke punten in onze (cyber)security? En hoe leggen wij deze zwakke punten bloot voordat hackers dat doen?
 • Welke (cyber)security strategie moet ons bedrijf hanteren en welke maatregelen passen daar het beste bij?
 • Hoe wordt het opzetten en invoeren van een (cyber)security strategie voor ons bedrijf het beste aangepakt?
 • Hoe kunnen security-inbreuken en datalekken voorkomen worden? Aan welke acute risico’s is ons bedrijf blootgesteld?
 • Is ons personeel voldoende bewust van IT security dreigingen en handelen zij daarnaar?
 • Voldoet onze (cyber)security aan wet- en regelgeving zoals bijvoorbeeld de AVG of sectorale richtlijnen?

Onze IT Security scan geeft u op 2 gebieden inzicht:

 • De feitelijke technische staat van uw security. Kwetsbaarheden en risico’s in netwerken, apparatuur, applicaties en data worden geïdentificeerd.
 • U krijgt inzicht in de strategie en operatie van uw IT security. Beleid, procedures en processen op het gebied van IT security worden geanalyseerd.

IT Security scan: maatregelen, respons en herstel na incident

Vaak wordt gezegd dat ‘het geen kwestie is of een bedrijf wordt gehacked, maar wannéér een bedrijf wordt gehacked’. Onze IT security scan is daarom niet alleen gericht op het onderzoeken van preventieve maatregelen, maar kijkt ook naar:

 • De maatregelen die zijn getroffen op het gebied van detectie van dreigingen en aanvallen;
 • Het vermogen tot adequate respons op security incidenten;
 • De veerkracht voor tijdig herstel na een aanval of inbreuk.

De IT security scan omvat de gehele IT security levenscyclus en is gericht op zowel techniek als organisatie:

cyber security framework

Afbeelding: cyber security framework (bron www.nist.gov)

IT security scan volgens bewezen standaarden en methoden

De IT Security scan wordt uitgevoerd op basis van bewezen standaarden en methoden uit het IT security domein. De uitkomsten worden op basis van deze standaarden gerapporteerd, zodat deze voor bijvoorbeeld uw IT afdeling of IT service provider goed leesbaar en herkenbaar zijn. Dit stelt hen in de gelegenheid snel over te gaan tot uitvoering van aanvullende maatregelen, mocht dat nodig blijken te zijn. Uiteraard kunnen wij hierin voor u de regie-rol uitvoeren, of ondersteunen bij het invoeren van verbetermaatregelen.

Tooling voor de uitvoer IT Security scan

Wij maken bij het uitvoeren van de IT Security scan mede gebruik van moderne geautomatiseerde tools. Deze tools maken een efficiëntere uitvoering van de IT Security scan mogelijk en leggen tegelijkertijd de technische feiten onweerlegbaar bloot.

Crowe Peak IT Advisory helpt uw organisatie bij het verbeteren van uw IT Security en bij het verhogen van uw cyberweerbaarheid. Een goed beveiligde IT omgeving biedt uw organisatie rust en structuur.

Laat een IT Security Scan voor uw organisatie uitvoeren

Zoekt u meer?

Crowe Peak biedt diensten op het gebied van IT security, IT Audit & assurancebedrijfsjuridisch advies en belastingadvies.

Is uw remote access omgeving veilig?

Doe de test
Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl