088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Kennisoverdracht Indirecte Belastingen aan Commissie voor Financiën Tweede Kamer

Op woensdag 22 februari 2017 hield de Commissie voor Financiën Tweede Kamer hun vaste vergadering. Een van de agendapunten op deze vergadering was de toekomst van indirecte belastingen.

De Europese commissie heeft een zogenaamd ‘groenboek’ gepubliceerd met ideeën over indirecte belastingen in de toekomst. De Commissie voor Financiën had behoefte aan specialistische informatie en heeft contact gezocht.

Xander Wamelink, BTW specialist bij Crowe Peak, is lid van een overleggroep met BTW specialisten in Nederland. Hij en twee van zijn vakbroeders werden in dit kader door de commissie uitgenodigd om hun visie te delen over bepaalde onderwerpen in de BTW.
Zij spraken onder andere over BTW fraude, de toekomst van vrijstellingen en de houdbaarheid van het lage btw tarief.

Xander heeft zijn kennis op het gebied van indirecte belastingen kunnen overdragen en merkte dat er met name interesse was in hoe bepaalde zaken in de praktijk werken. De setting tijdens de vergadering was vrij formeel. Het echte gesprek met diverse kamerleden kwam goed op gang in de informele setting na afloop van de vergadering.

Het doel is om te komen tot nieuwe Europese besluitvorming. De kamer heeft naar onze mening voldoende munitie ontvangen om de Nederlandse belangen goed te vertegenwoordigen. Wij kijken uit naar het vervolg.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl