088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

Ondernemingsrecht

Uw eerste businessplan, weet u het nog? De start van uw onderneming. Gaandeweg het ondernemen loopt u tegen vragen aan over het voortbestaan van uw bedrijf. Is de rechtsvorm nog passend? Hoe regel ik financiering? Is het faillissement in zicht? Onze specialisten in ondernemingsrecht geven antwoord op grote en kleine ondernemingsvragen.

Wat is ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht behandelt de wettelijke bepalingen voor ondernemingen met winstoogmerk. Ondernemingsrecht valt uiteen in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Crowe Peak geeft bedrijfsjuridisch advies bij verschillende vraagstukken waar het ondernemingsrecht op toeziet.

Ondernemingsrecht en advies

Gedurende het groeien of krimpen van uw onderneming loopt u tegen kansen en uitdagingen aan die u niet alleen het hoofd wilt of kunt bieden. Crowe Peak is uw adviseur in alles wat te maken heeft met ondernemingsrecht. We bieden ruggensteun en begeleiding bij de verschillende stappen die uw bedrijf zet. Ons advies is altijd maatwerk, passend bij úw situatie, branche en markt. We kijken naar uw behoeften en naar de ontwikkelingen om u heen. We denken mee over oplossingen en komen met praktische antwoorden. Ons advies betreft vraagstukken over:

 • Due diligence
 • Ondernemingsplan
 • Rechtsvormen
 • Belastingdienst
 • Financiering
 • Faillissement en doorstart
 • Aansprakelijkheid
 • Overname en fusie
 • Werknemersbeloning, bonusregeling en participatie

Advies voor nieuwe ondernemingen

U gaat alleen of met anderen een onderneming beginnen? Eenmanszaak, VOF, maatschap, commanditaire vennootschap (CV), besloten vennootschap (BV), stichting, vereniging, coöperatie, STAK: we kunnen u over elke rechtsvorm adviseren. En wanneer u weet hoe het eruit komt te zien helpen we bij het opstellen van een ondernemingsplan. Gaat u fuseren of verkoopt u uw bedrijf? We assisteren ook bij bedrijfsovername, fusie en verkoop en aandelenoverdracht. En wanneer u over de grens een onderneming wilt starten kunnen we u bijstaan met internationaal advies.

Advies over financiering

Wanneer u een nieuw bedrijf start of financiële hulp nodig heeft is het zaak dat u investeerders of kredietverstrekkers vindt. Onze specialisten helpen bij het opstellen van financieringsaanvragen en het sluiten van kredietovereenkomsten. Behalve reguliere vormen van financiering kunnen we u ook adviseren over alternatieve vormen, zoals crowdfunding en private investors.

Juridisch advies bij insolventie en conflict

Verkeert uw onderneming in zwaar weer? Dit zijn de momenten waarop u moet kunnen varen op het juridisch advies van een partner die pragmatisch meedenkt. Onze juristen bieden houvast bij kwesties als insolventie, faillissement, doorstart en bestuurdersaansprakelijkheid.

Advies voor besloten vennootschap (BV)

Het ondernemingsrecht is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Veel van de wijzigingen hebben betrekking op de BV. De regels voor deponering, verslaggeving en documentatie bij fusies en splitsingen zijn vereenvoudigd en het ‘one-tier’ bestuursmodel is geïntroduceerd. Er staat nog meer op stapel, zoals de vernieuwing van het faillissementsrecht. U bent als bestuurder bijvoorbeeld eerder persoonlijk aansprakelijk. Biedt uw BV voldoende bescherming? Wij denken mee over mogelijke oplossingen en aanpassingen in uw ondernemingsvorm.

Meer weten over advies in ondernemingsrecht?

Staat u op het punt een nieuwe onderneming te starten of uw bedrijf in een andere richting te sturen? Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs en ontdek op welke manier we u kunnen helpen.

Zoekt u meer?

Crowe Peak is ook uw partner in bedrijfsjuridisch adviesaudit en assurance en internationaal advies.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl