Split payroll

Oplossing bij complexe loonsituaties

Internationale payroll

Ontdek hoe split payroll jouw organisatie kan helpen om complexe loonuitdagingen aan te gaan en operationele efficiëntie te maximaliseren. Of je nu te maken hebt met internationale werknemers, freelancers of andere specifieke arbeidsverhoudingen, split payroll biedt een flexibele en efficiënte aanpak.

Split payroll kort toegelicht

Split Payroll is een loonadministratieconcept waarbij gekozen wordt om verschillende componenten van de beloning van medewerkers apart te beheren. In plaats van alle betalingscomponenten als één geheel te beschouwen, splits of deel je ze op in verschillende categorieën. Dit stelt de werkgever in staat om flexibeler om te gaan met de diverse behoeften van de medewerkers en om beter te voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot loonadministratie.

Heb je een verzoek of een vraag over split payroll?

Laat het ons weten en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Direct contact

Wanneer bedrijven split payroll nodig hebben 

  • Internationale tewerkstelling: bedrijven die werknemers in meerdere landen in dienst hebben, worden vaak geconfronteerd met verschillende belastingstelsels en regelgevingen. Split payroll maakt het mogelijk om het salaris van internationale werknemers aan te passen aan lokale normen en tegelijkertijd de naleving van belastingverplichtingen te waarborgen. 
  • Freelancers en contractarbeid: in de gig-economie werken veel organisaties met freelancers of contractarbeiders. Split payroll kan worden gebruikt om de salarissen van deze externe medewerkers te beheren, ongeacht hun arbeidsrelatie, terwijl de boekhouding en belastingzaken netjes gescheiden blijven. 
  • Verschillende soorten compensatie: bedrijven die werknemers verschillende soorten compensatie bieden, zoals basisloon, bonussen, aandelenopties en secundaire arbeidsvoorwaarden, kunnen split payroll gebruiken om elk type inkomen afzonderlijk te beheren en te rapporteren. 

De voordelen van split payroll 

  • Naleving en transparantie: split payroll vereenvoudigt de naleving van belastingwetgeving en sociale premies, omdat het duidelijkheid biedt over waar elk deel van het salaris aan moet voldoen. Dit minimaliseert het risico op boetes en geschillen. 
  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid: organisaties kunnen split payroll aanpassen aan hun specifieke behoeften en arbeidsverhoudingen. Het stelt hen in staat om wendbaar te reageren op veranderende situaties, zoals internationale expansie of het in dienst nemen van freelancers. 
  • Kosten- en tijdsefficiëntie: split payroll verbetert de efficiëntie van payrollbeheer. Het vermindert de complexiteit van de administratie en vereenvoudigt het rapportageproces, wat uiteindelijk tijd en kosten bespaart. 

Wat zijn jouw payrolluitdagingen?

Laat ons jouw uitdaging weten en onze experts nemen binnen één werkdag contact met je op.

Crowe peak

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Laten we snel kennismaken!

Maak een afspraak