088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Thuiswerken: wat kunt u en mag u onbelast vergoeden?

Heel veel werknemers werken momenteel thuis vanwege Covid-19. De vraag is of thuiswerken na Covid-19 de nieuwe norm gaan worden. Wat mag u als werkgever aan uw personeel onbelast vergoeden en/of verstrekken? En onder welke voorwaarden mag dit?

Is de thuiswerkplek ook een fiscale werkplek?

Voor het antwoord op deze vraag is van belang of de werknemer thuis een ruimte heeft die fiscaal als “werkplek” aangemerkt kan worden. Hier is sprake van als de werkplek een eigen ingang of opgang heeft met eigen sanitair. Daarnaast dient er ook een zakelijke huurovereenkomst te zijn afgesloten tussen werknemer en werkgever. Meestal wordt aan deze voorwaarden niet voldaan.

Welke voorzieningen mag u onbelast vergoeden?

Appratuur en gereedschap:

Denk hierbij aan een computer met bijbehorende appratuur, zoals, muis, webcam, toetsenbord en printer. Maar bijvoorbeeld ook een mobiele telefoon of de aanleg van een extra telefoonlijn of internetabonnement, als u in alle redelijkheid vind dat deze spullen nodig zijn voor het uitoefenen van de werkzaamheden.

Inrichting van de thuiswerkplek:

Als werkgever zijnde bent u verantwoordelijk voor de werkplek van uw werknemers. Ook als uw werknemers thuiswerken. Dit is opgenomen in de Arbowet en dit betekent dat u daarom Arbovoorzieningen zoals een verstelbaar bureau of bureaustoel belastingvrij ter beschikking mag stellen of vergoeden.

Let op: in de Arbowet zijn er in de voorschriften uit de richtlijn wel voorwaarden opgenomen waaraan het verstelbare bureau of bureaustoel dienen te voldoen. Daarnaast mag u de werknemer hiervoor geen eigen bijdrage laten betalen.

Consumpties op de thuiswerkplek:

Het vergoeden of verstrekken van consumpties op de thuiswerkplek zijn belast. Deze vergoeding of verstrekking zou wel ondergebracht kunnen worden in de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Onbelaste vergoeding voor thuiswerkkosten

De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer wordt thuisgewerkt. De overheid onderzoekt nu de mogelijkheden van een aanvullende regeling waarbinnen het voor werkgevers mogelijk wordt om een onbelaste vergoeding voor thuiswerkkosten te verstrekken, waarvoor momenteel nog geen gerichte vrijstelling geldt. Deze regeling zou een aanvulling zijn op de reeds bovengenoemde mogelijkheden, en zou moeten doorwerken na Covid-19.

Is er dan een mogelijkheid om toch een vergoeding onbelast te geven voor thuiswerkkosten? Ja, vergoedingen en verstrekkingen die niet belastingvrij zijn, kunt u als werkgever aanwijzen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Terug naar kantoor of werknemer uit dienst

Wanneer uw personeel weer naar kantoor komt (volledig) of de werknemer uit dienst gaat, dan moet de werknemer de spullen weer bij u inleveren, of de werknemer kan tegen vergoeding van de dagwaarde de spullen overnemen.

Onbelaste vergoedingen van bijvoorbeeld het internetabonnement dienen te worden stopgezet, wanneer dit niet wordt gedaan dient het voordeel hiervan belast te zijn.

Mocht u na aanleiding van bovenstaande vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met onze specialisten.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl