088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Tijdelijk geen belastingrente bij schenkbelasting en erfbelasting

Vanwege problemen bij de invoering van een nieuw automatiseringssysteem bij de Belastingdienst hoeft er tijdelijk geen belastingrente te worden betaald bij de aanslagen over schenk- en erfbelasting. Wat voor gevolgen heeft dit voor u als ondernemer?

Belastingrente niet in rekening gebracht

Vanwege de problemen wordt er bij aanslagen erfbelasting van overlijdens vanaf 1 januari 2017 geen belastingrente in rekening gebracht. Dit heeft de staatssecretaris Snel van het ministerie van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De maatregel is ‘zo lang als het nodig is’ van toepassing, aldus de staatsecretaris.

Aanslagen belasting vertraagd

Er is ook een vertraging in het opleggen van de aanslag erfbelasting en schenkbelasting uit 2017. Heeft u om een vrijstelling eigen woning gevraagd bij schenkbelasting? Dan volgt de definitieve aanslag uiterlijk in 2021. Voor woningen bestaat er onder voorwaarden een extra vrijstelling van €100.000 in de schenkbelasting. Als u geen vrijstelling heeft gevraagd dan staat de definitieve aanslag eind 2019 vast. In alle gevallen krijgt u een voorlopige aanslag schenkbelasting gebaseerd op uw eigen aangifte.

Erfbelasting en schenkbelasting voor ondernemers

Weet u hoe het met uw vermogen zit als u wilt schenken of gaat erven? Private Client Services van Crowe Peak geeft fiscaal advies op maat. Neem contact op met onze specialisten als u meer wilt weten over uw financiële, fiscale en juridische positie als ondernemer.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl