088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Transfer pricing

Uw bedrijf heeft buitenlandse vestigingen die grensoverschrijdend goederen of diensten leveren aan elkaar. Welke tarieven hanteert u en hoe legt u dat vast? Een optimaal beleid voor transfer pricing bespaart onnodige kosten en voorkomt boetes of naheffingen.

Wat is transfer pricing?

Wanneer je transacties hebt met groepsmaatschappijen in het buitenland dan wil de fiscus weten hoe deze groepsmaatschappijen onderling tot interne prijsafspraken zijn gekomen en of die interne prijsafspraken zakelijk zijn. Interne prijsafspraken kunnen namelijk een grote invloed hebben op de belastbare winst. Transfer pricing houdt zich bezig met het vaststellen/ aantonen en documenteren van deze zakelijke prijzen voor transacties tussen groepsmaatschappijen. Op die manier weet de Belastingdienst dat de belastbare winst in Nederland niet wordt uitgehold door het hanteren van onzakelijke prijzen richting een groepsmaatschappij.

Bedrijven die internationaal zaken doen moeten zich houden aan strikte regelgeving omtrent transfer pricing, die vaak is gebaseerd op de richtlijnen van de OESO. Als u de regelgeving niet naleeft kan dit leiden tot boetes, naheffingen of winstcorrecties.

Transfer pricing services

Bij Crowe Peak zien we dat ondernemers worstelen met de regelgeving op dit gebied. Binnen ons reguliere belastingadvies bieden we daarom gespecialiseerd belastingadvies op het gebied van transfer pricing aan, waaronder:

Transfer pricing: onze zorg

Onze consultants nemen u dit complexe onderdeel van belasting uit handen. Dankzij ons wereldwijde netwerk kunnen we schakelen met lokale belastingexperts in meer dan 130 landen. Onze specialisten houden de internationale regelgeving scherp in de gaten en signaleren kansen en risico’s. Zo weet u zeker dat u aan de regels voldoet en niet te veel betaalt. Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen met uw transfer pricing? Neem vandaag nog contact op met onze consultants.

Zoekt u meer?

Relevante diensten van Crowe Peak: belastingadviesbtw-advies, bedrijfsjuridisch adviesinternationaal adviesaudit & assurance.

.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl