088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Vaste reiskostenvergoeding mag nog tot oktober 2021

Op 27 mei 2021 is door de overheid bekend gemaakt dat werkgevers nog tot 1 oktober 2021 een vaste netto reiskostenvergoeding mogen vergoeden.

Ontvangen uw werknemers een vaste reiskostenvergoeding, en werken zij vanwege Covid-19 (bijna) volledig vanuit huis? Dan hoeft de vaste woon-werkvergoeding niet per 1 juli 2021 te worden aangepast, zoals eerder vermeld.

In ieder geval tot en met 30 september 2021 mogen de vaste reiskostenvergoeding onbelast worden vergoed. Ook als deze reiskosten door de werknemer niet meer worden gemaakt als gevolg van thuiswerken. Voorwaarde blijft wel dat de werknemer de vaste netto reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 moet hebben gekregen.

Let op: de vergoeding van exterritoriale kosten onder de 30%-regeling is uitgesloten van de maatregel zoals hierboven beschreven.

Onbelaste vergoeding voor thuiswerkkosten?

De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer wordt thuisgewerkt. De overheid onderzoekt nu de mogelijkheden van een aanvullende regeling waarbinnen het voor werkgevers mogelijk wordt om een onbelaste vergoeding voor thuiswerkkosten te verstrekken, waarvoor momenteel nog geen gerichte vrijstelling geldt.

Deze regeling zou een aanvulling zijn op de al bestaande mogelijkheden om een specifieke thuiswerkkosten, zoals een Arbo voorziening en ICT middelen zoals, telefoon, laptop of extra beeldscherm, onbelast te vergoeden. Deze aanvullende regeling zou ook moeten doorwerken na Covid-19, maar moet ook budgettair gedekt kunnen worden in het lastenkader. De aanvullende regeling zal hoogst waarschijnlijk niet voor het einde van het jaar toegepast kunnen worden.

Echter kunnen werkgevers een vergoeding voor thuiswerkkosten wel via de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) verstrekken. Zie hiervoor ons eerdere bericht over de verruiming van de vrije ruimte.

Meer weten?

Heeft u vragen over de vaste reiskostenvergoeding of het vergoeden van de thuiswerkkosten van uw werknemers? Neem dan contact op met ons Payroll Team. Wij helpen u graag verder.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl