088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Veranderingen in de 30%-regeling

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat zij van plan is om de maximale duur van de 30%-regeling te wijzigen. Deze wijzigingen moeten van toepassing zijn vanaf 1 januari 2019, als de belastingplannen door de Tweede Kamer worden goedgekeurd. Hoe zullen deze veranderingen van invloed zijn op personeel dat gebruik maakt van de 30%-regeling?

Beperking in looptijd van 30%-regeling

De plannen om de maximale duur van de 30%-regeling te beperken van 8 tot 5 jaar zijn enkel aangekondigd, maar zullen hoogstwaarschijnlijk worden goedgekeurd door de Tweede Kamer. De beperking in looptijd zal een impact hebben op de 30%-regeling die zowel vóór als na 1 januari 2019 is toegekend.

Gevolgen voor werknemers 

Hoewel de details nog niet bekend zijn, kan deze wijziging van invloed zijn op alle 30%-regelingen die nog niet zijn beëindigd. Hoe groot de impact precies zal zijn, kan alleen worden bepaald wanneer de volledige details van de wijzigingen zijn aangekondigd. De plannen zullen waarschijnlijk van invloed zijn op het netto-inkomen van uw werknemers, in de laatste 3 jaar dat zij de voordelen van de 30%-regeling verwachtten. Meer details zullen waarschijnlijk volgen na Prinsjesdag.

Gevolgen voor werkgevers

Heeft u expats die gebruik maken van de 30%-regeling en een totaal verblijf in Nederland van 5 jaar zullen overschrijden? Deze wijziging kan het nettoresultaat van uw werknemers beïnvloeden. Vraag uw adviseur om te beginnen met het identificeren van de werknemers die op dit moment profiteren van de 30%-regeling. Deze medewerkers kunnen dan worden geïnformeerd zodra er meer informatie is over de impact die deze plannen hebben.

Global Mobility Services zal u en uw organisatie helpen met de gevolgen van deze veranderingen. Neem voor meer informatie contact op met onze Global Mobility Advisor, Stéphanie Lasschuijt.

 

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl