088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Vergoeding buitenlandse zakenreis verhoogd

Maakt iemand binnen uw organisatie een dienstreis naar het buitenland? De onbelaste vergoedingen voor buitenlandse dienstreizen van werknemers zijn per 1 oktober 2018 verhoogd. Wat betekent dit voor uw organisatie en medewerkers? 

Vaste bedragen

Een werknemer die voor zijn werk in het buitenland is, kan een vaste vergoeding krijgen voor reis- en verblijfskosten die onder voorwaarden onbelast is. Hiervoor hoeven geen bonnetjes of facturen te worden verzameld. Vergoedt u meer dan de genoemde maximumbedragen, dan moet u het meerdere als belast loon aanmerken of aanwijzen als eindheffingsloon in de werkkostenregeling.

Kosten moeten aannemelijk zijn

Alle kosten die u niet aannemelijk kunt maken, worden belast. De vergoedingen hiervoor moet u ook als loon beschouwen en belasten of opnemen in de werkkostenregeling. Als u de kosten van een overnachting niet aannemelijk kunt maken, mag u volgens het Reisbesluit een vergoeding van €11,34 geven. Deze vergoeding is echter wel belast.

De maximumbedragen verschillen per land, stad en regio en zijn te vinden in het Reisbesluit Buitenland. Deze is gemaakt voor ambtenaren binnen Nederland, maar de onbelaste vergoedingen zijn inmiddels de maatstaf geworden voor alle werknemers en bedrijven binnen Nederland. De vergoedingen voor binnenlandse dienstreizen zijn ongewijzigd.

Advies vergoedingen medewerkers

Heeft u advies nodig over vergoedingen voor uw medewerkers? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl