088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Vermogen beïnvloed door wetswijziging over huwelijk

Gaat u of gaan uw kinderen (binnenkort) trouwen? Laat u zich dan goed informeren over het huwelijksvermogensrecht. Met ingang van 1 januari 2018 geldt namelijk de nieuwe wet ‘Beperking wettelijke gemeenschap van goederen’.

Nieuwe wetgeving huwelijksvermogensrecht

Als u voor 1 januari 2018 trouwde in ‘gemeenschap van goederen’ betekende dit dat alle bezittingen en schulden automatisch gemeenschappelijk werden. De nieuwe wet brengt hier verandering in. Bij een huwelijk vallen de volgende vermogens buiten de gemeenschap van goederen:

  • Het vermogen dat beide partners elk zelf vóór het huwelijk hadden;
  • Het geschonken of geërfde vermogen dat zij tijdens het huwelijk ontvangen.

DGA hoeft onderneming niet te delen

Voor directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) heeft deze nieuwe wet ook gevolgen. Bestaat de onderneming al bij aanvang van het huwelijk? Dan blijft de onderneming na het huwelijk van de DGA en bent u niet verplicht de onderneming te delen. Hiervoor gelden er verschillende regels en voorwaarden. Voordat u als DGA in het huwelijksbootje stapt is het daarom belangrijk u hierover te laten adviseren.

Neem bij vragen over de invloed van deze wetswijziging op uw situatie contact op met onze adviseurs van Private Client Services.

 

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl