088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Vraag btw uit de EU terug vóór 1 oktober

Organisaties doen steeds vaker zaken met bedrijven in het buitenland. Daarbij komt het voor dat ondernemingen buiten Nederland, maar binnen de EU, btw moet betalen. Dit kan bijvoorbeeld brandstof van een bedrijfsauto in Duitsland zijn of reparatiekosten van een laptop dat defect ging in Italië. Deze btw is, net als in Nederland betaalde btw op zakelijke uitgaven, veelal aftrekbaar. Hoe kunt u dit doen?

BTW terugvragen

In de EU-betaalde btw vraagt u terug via de website van de Nederlandse Belastingdienst. De eisen voor het terugkrijgen van btw zijn per EU-land Eindejaarstips voor de ondernemer in de inkomstenbelastingverschillend. Op de site van de Belastingdienst vindt u een overzicht van alle eisen per land. De gehele teruggaaf is digitaal en benodigde facturen dienen dan ook ingescand te worden. De btw over 2017 moet vóór 1 oktober 2018 teruggevraagd zijn.

Drempelbedrag btw-teruggaaf

Het minimum dat teruggevraagd kan worden is €50,-. Als het bedrag meer dan €400,- aan btw bedraagt, kan de aanvraag ook al in het jaar zelf ingestuurd worden. Bij lagere bedragen kan dit pas na afloop van het jaar.

Zelf regelen of laten doen?

Simpele btw-teruggaven zijn veelal zelf te verzorgen, echter zijn de meeste btw-teruggaven complex van aard. Heeft u vragen over betaalde btw in de EU, neem dan contact op of vraag vrijblijvend btw-advies aan.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl