088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

Wat kost bedrijfsfraude ons?

Uit uitgebreid internationaal onderzoek is gebleken dat ongeveer 6% van de bedrijfskosten verloren gaat door fraude of fouten. Helaas komt bedrijfsfraude nog vaak voor, ook in Nederland. Kosten van fraude en fouten zijn inmiddels goed meetbaar. Wat zijn de gevolgen voor ondernemers als er in de markt op grote schaal gefraudeerd wordt?

Wat zijn de gevolgen voor Nederlandse ondernemingen?

Fraude (en fouten) komen voor in verscheidene sectoren: van het onderwijs tot verzekeringen en van de bouw tot aan de ziekenzorg. Ook in uw sector kan er fraude voorkomen. Fraude en fouten komen in vrijwel alle denkbare kostencategorieën voor. Naar schatting wordt slechts 3,33% van alle fraude ontdekt. De wereldwijde kosten die voortvloeien uit bedrijfsfraude zijn 3,7 triljoen euro. Dit is gebaseerd op het BNP uit 2017 en de kosten die gepaard gaan met bedrijfsfraude zijn verdubbeld sinds 2007.

Crowe UK, onze Engelse collega’s binnen het Crowe Global-netwerk, heeft onderzoek gedaan naar de financiële gevolgen van fraude. De conclusie is dat fraude en fouten voor gemiddeld 6% aan de gemaakte kosten bijdragen in ondernemingen – op het gebied van fraude en fouten is er dus duidelijk nog veel te verbeteren voor ondernemingen.

Wat kunt u als ondernemer doen om fraude tegen te gaan?

Nu fraudekosten meetbaar zijn, is het voor bestuurders in organisaties zichtbaar wat in hun organisatie te winnen valt als er actief beleid wordt gevoerd op het voorkomen van fraude.

In het onderzoek wordt het volgende geconcludeerd:

 • Verliezen door fraude en fouten kunnen kosteneffectief gemeten worden.
 • Verlies door fraude en fouten is op basis van onderzoek tussen de 3 en 10%.
 • Verliezen kunnen significant verminderd worden wanneer er accurate informatie over de oorzaak beschikbaar is.

Bekijk het gehele rapport hier

Fraude en fouten kost iedere onderneming geld

Heeft u te maken gehad met fraude en fouten? Bent u op zoek naar een specialist die met u samen met u bekijkt hoe fraude en fouten in de toekomst is te beperken? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl