088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Wetsvoorstel Spoedreparatie Fiscale Eenheid gepubliceerd

Zoals verwacht is het wetsvoorstel Spoedreparatie Fiscale Eenheid (Wetsvoorstel wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting) gepubliceerd. Wat heeft dit wetsvoorstel voor mogelijke gevolgen voor u als ondernemer?

Inhoud wetsvoorstel Spoedreparatie Fiscale Eenheid

De Staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, geeft duidelijk aan: “Het voorstel komt niet aan het arrest tegemoet door het voordeel ook toe te kennen aan het grensoverschrijdende concern, maar door het te onthouden aan Nederlandse concerns. Concreet betekent dit dat een Nederlands concern een fiscale eenheid kan blijven vormen. Tegelijkertijd dient een aantal wettelijke elementen die bij samenloop met de regeling voor de fiscale eenheid een voordeel kunnen opleveren, te worden toegepast (als gevolg van de per element benadering) alsof er geen fiscale eenheid is.”

Dit betekent geen volledig afscheid van de fiscale eenheid, maar wel afscheid van een aantal belangrijke voordelen ervan zoals bepaalde vormen van renteaftrek.

Wilt u alle details op het gemak nalezen? Bekijk het wetsvoorstel Spoedreparatie Fiscale Eenheid voor een volledig overzicht. Neem bij vragen contact op met een fiscaal adviseur van Crowe Peak.

 

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl