088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

Zes voordelen van het inhuren van externe kennispartijen

Elke ondernemer weet dat een bedrijf pas winst maakt als er ook op de kosten wordt gelet. Veel ondernemers besluiten om daarom zoveel mogelijk activiteiten zelf op te pakken, in plaats van uit te besteden. Uiteraard volledig begrijpelijk, maar is dit ook verstandig?

Sommige ondernemingen kiezen ervoor om een medewerker in dienstverband te nemen om bepaalde taken op zich te nemen. Maar er is niet altijd genoeg werk om iemand fulltime (of misschien zelfs parttime) in dienst te nemen. Het inhuren van kennis brengt in deze situaties de oplossing.

Hieronder zijn zes voordelen van het inhuren van externe kennispartijen.

 1. Externe partijen zijn experts op het gebied van de materie waarvoor u ze inhuurt

Als u zelf aangelegenheden probeert te regelen waarvan u geen kennis heeft kan u zaken over het hoofd zien. Dit kan leiden tot problemen en/of inefficiëntie. Mogelijk maakt u hierdoor extra kosten, of kan u juist geld besparen dat u anders had uitgegeven om deze zaken zelf te regelen.

 1. Ingehuurde kennis kan worden overgedragen op eigen medewerkers

Medewerkers kunnen onderwezen worden door kennispartijen, waardoor u uiteindelijk uw eigen vraagstukken kan oplossen zonder hulp nodig te hebben van anderen.

 1. Externe kennispartijen zijn (over het algemeen) zeer flexibel

Soms is het vinden van geschikt personeel erg lastig en kan dit lang duren. Misschien neemt u zelfs liever niemand in dienst. In dat geval kan u overwegen om een derde partij in te huren. Vaak zijn deze externe partijen erg flexibel en kunnen ze u bijstaan wanneer u dat nodig heeft.

 1. Zaken doen met externe kennispartijen kan u tot nieuwe inzichten brengen

Externe kennispartijen beseffen dat zij alleen ingehuurd worden als ze continu doorontwikkelen. Ze kunnen niet op hetzelfde niveau blijven hangen en ze willen dit ook niet. Het imago van een kennispartij is afhankelijk van de kwaliteit van hun diensten. Waar een onderneming soms tegen een glazen plafond stuit, breken kennispartijen zich hier doorheen. Kennispartijen zullen continu op zoek zijn naar de meest efficiënte en/of passende route. Dit betekent dat zij up-to-date zijn met hun kennis en vaardigheden. Dit zal een onderneming moeten triggeren om haar processen te evalueren.

 1. Externe kennispartijen zijn onafhankelijk en kunnen een onderneming ondersteunen bij het doorvoeren van transformaties en innovaties

Indien er altijd in dezelfde formatie wordt gewerkt zullen medewerkers elkaars denkwijze en manier van werken overnemen. Hierdoor wordt het lastig om buiten de gebaande paden te gaan. Voor externe partijen is dit makkelijker. Zij kennen het bedrijf niet, hebben ervaringen van verschillende opdrachten en brengen hun eigen visie in. Dit biedt u als ondernemer de uitgelezen mogelijkheid om de ‘sleur’ van de werkzaamheden te doorbreken.

 1. Met het inhuren van externe kennis speelt u in op de toekomst

De arbeidsmarkt toont een verschuiving van dienstverbanden naar het inhuren van kennis op het moment dat u dat nodig heeft. Indien u begint met het inhuren van externe kennis speelt u in op deze trend en zal u een flexibele schil met kennis om u heen opbouwen die ingehuurd kan worden op het moment dat u daar behoeft aan heeft.

Bent u benieuwd hoe de IT advisory afdeling van Crowe Peak u kan ondersteunen tijdens projecten en werkzaamheden? Speelt er een vraagstuk op IT gebied en wil u eens een fris inzicht hebben? Twijfel dan niet en neem contact op met Crowe Peak.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl