Nieuws 22 mei, 2022

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

Crowe Peak/ Kennisbank/ Nieuws/

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

De salarisadministratie van jullie onderneming moet nauwkeurig gebeuren om boetes en ontevreden werknemers te voorkomen. Dat kan een grote uitdaging zijn in een continu veranderend landschap van wet- en regelgeving. Naast de correcte afdracht van inkomstenbelasting en pensioen- en sociale premies, leven er misschien ook vragen over gerelateerde onderwerpen zoals subsidies, internationaal werknemersverkeer, ontslagregelingen of flexibel werken. Crowe Peak kan je helpen met de salarisadministratie op de manier die bij jouw organisatie past. Je kan de salarisadministratie geheel of gedeeltelijk aan ons uitbesteden en wij kunnen helpen met vragen over allerlei onderwerpen zoals arbeidsrecht, pensioen, immigratierecht en (andere) fiscale expertise. 

De salarisadministratie zelf doen 

Het doen van de eigen salarisadministratie is niet alleen een risicovolle onderneming, maar ook een kostbare aangelegenheid. Je moet natuurlijk rekenen op personeelskosten voor de administratieve afdeling, maar ook het op peil houden van hun kennis kost geld. Denk daarbij aan de aanschaf van vakliteratuur of de kosten voor het inwinnen van professioneel advies. Daarnaast vereist het houden van een salarisadministratie ook de aanschaf van een softwarepakket. Bovendien komen er grote kosten bij in het geval van incorrecte verloning, zowel aan extra werkuren van je personeel als de eventuele boetes die volgen. 

Salarisadministratie uitbesteden aan Crowe Peak 

Wanneer de salarisadministratie aan Crowe Peak wordt uitbesteed, richten we een online administratiesysteem in,  waarin wij de salarisadministratie bijhouden. Het systeem kan te allen tijde worden geraadpleegd, maar wij dragen vanaf dat moment de verantwoordelijkheid voor de correcte verloning van jullie werknemers. Daarnaast: 

 • doen wij de periodieke meldingen aan instanties, zoals de Belastingdienst of pensioenfondsen; 
 • verzorgen wij  benodigde salarisstroken, loonjournaalposten, loonstaten, betalingsoverzichten, betaalbestanden en loonaangiften; 
 • maken we desgewenst proefberekeningen, zoals bruto-netto berekeningen;  
 • beantwoorden wij alle vragen die samenhangen met salaris en beloning, zoals werkkostenregeling, CAO-veranderingen en andere zaken. 

Je kan er ook voor kiezen om de salarisadministratie gedeeltelijk in eigen beheer te houden. In dat geval kan je je eigen administratie bijhouden in ons online administratiesysteem en bieden wij ondersteuning bij de juiste toepassing van de premies en inhoudingen. Daarnaast krijg je dan een persoonlijke adviseur toegewezen die met alle bij jullie organisatie levende vragen kan helpen. 

Meedenken met het beleid 

Een voordeel van de salarisadministratie uitbesteden (ook al is het gedeeltelijk) bij Crowe Peak is dat wij met mee kunnen denken met het beloningsbeleid van uw werknemers. Hierbij valt de denken aan advies over zaken als: 

 • de belastbaarheid van bepaalde werkzaamheden;
 • pensioen als onderdeel van beloning;
 • de fiscale verschillen tussen werknemers en zzp’ers;
 • de fiets van de zaak;
 • de werkkostenregeling; en
 • de 30%-regeling voor buitenlandse werknemers.

Op basis van de data die Crowe Peak inzichtelijk maakt die gegevens is er beter inzicht in de operationele kosten van jullie ondernemings activiteiten, wat relevant kan zijn in vraagstukken over uitbreiding en groei. 

Software en data analytics 

Een ander voordeel van uitbesteding van de salarisadministratie is dat gebruik kan worden gemaakt van onze slimme software, die in staat is tot het doen van data-analyse van zowel de eigen informatie als de data van de salarisadministratie van andere bedrijven in dezelfde sector. Hierdoor kan je economische trends en patronen signaleren op basis waarvan strategische keuzes kunnen worden gemaakt. Met inzicht in de exacte (verborgen) kosten van werknemers kan je bijvoorbeeld keuzes maken over de eventuele uitbreiding van operationele activiteiten. Met inzicht in de beloning van werknemers bij andere bedrijven of de arbeidsmarkt in de sector (krap of ruim), kan je je optimale beloningsbeleid bepalen. 

Internationaal netwerk 

Crowe Peak maakt deel uit van Crowe Global, een top-10 accountantsnetwerk met leden in meer dan 130 landen wereldwijd. Als je zaken doet over grenzen, profiteer je ook van onze lokale kennis en knowhow van internationale markten en belastingregels. Daarnaast hebben wij ook veel ervaring met het opzetten van een salarisadministratie van internationale bedrijven die naar Nederland komen. We kunnen helpen met specifieke aandachtspunten, zoals: 

 • 30%-regeling; 
 • extraterritoriale kosten; 
 • aandachtspunten bij uitzending; 
 • Shadowpayroll.

Meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot het uitbesteden van de salarisadministratie van jullie onderneming? Neem contact op en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met een van onze specialisten. 

Crowe peak

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Laten we snel kennismaken!

Contact