088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
  [0] => nl
  [1] => us
)
		

Een acquisitie doen?

Bij Crowe Global Corporate Finance helpen wij u zoeken naar de juiste overnamekandidaat!

Het zijn roerige tijden en donkere wolken dienen zich aan de horizon. Komt er een nieuwe recessie? Het sentiment is hierbij vooral gericht op de bedreigingen die mogelijk op u afkomen. Maar een roerige markt biedt ook kansen. Bijvoorbeeld door uw positie in de markt te versterken door het aankopen van uw concurrent of toeleverancier. Crowe Global Corporate Finance wordt vaak ingeschakeld bij de begeleiding bij het aankoop proces. Waar ligt onze toegevoegde waarde.

Inventarisatie van uw doelen
Aan het oriënteren op de markt gaat een intensief beslisproces vooraf. Hierbij wordt aan de hand van een marktanalyse een strategische (her)overweging gemaakt, waarbij een aantal kerndoelen kunnen worden benoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • De te bereiken positie in de markt/bedrijfskolom;
 • Een nieuwe vestiging openen of een concurrent uit een andere regio overnemen;
 • In welke regio/markt zou u willen uitbreiden;
 • Duurzaam investeren/ondernemen (bijv: ‘cradle-to-cradle’);
 • Het bepalen van de (maximale) leencapaciteit van uw onderneming en het optimaliseren van de financieringstructuur;

Zoeken van kandidaten
Aan de hand van de kerndoelen kunnen wij met u bezien of een overname overwogen kan worden. Aan de hand van te formuleren criteria, zullen wij een zoekprofiel opstellen en de te volgen benaderingsroute bepalen. Dit kan (een combinatie van) zijn:

 • De indirecte benadering, waarbij wij een anoniem profiel uitzetten in de markt en andere martkpartijen (corporate finance huizen en accountantskantoren) zullen benaderen om te kijken of zij een kandidaat in hun bestand hebben die voldoet aan de criteria;
 • De directe benadering, waarbij een selectie wordt gemaakt van te benaderen targets uit een gezamenlijk op te stellen longlist en o.m gebruik maken van (financiële) business intelligence databases en ons Crowe Global netwerk;

De keuze van de benaderingsmethode is maatwerk en hangt specifiek af van de aard van de opdracht.

Professionele begeleiding
Het aankoopproces is een zeer intensief proces waarbij op meerdere terreinen parallel processen zullen lopen en juist daar zit onze toegevoegde waarde. Omdat het ons dagelijks werk is, en daarbij ook de valkuilen in het proces kennen, kunnen wij efficiënt opereren en kunt u voldoende afstand houden tijdens het proces. Bovendien is alle expertise voor het proces bij ons in huis aanwezig. Het voordeel voor u daarbij is dat wij u zoveel mogelijk zullen ontlasten en als projectmanager ook zullen waken over beheersbaarheid van het project, waar veelal diverse professionele adviseurs van beide partijen bij kunnen worden betrokken.

Begeleiding bij de financiering van de transactie
Parallel aan de onderhandelingen met de verkoper zullen wij in overleg met u al vroeg in het traject contact zoeken met uw financier(s) en waar nodig de financieringsaanvraag verzorgen. Wij hebben een goede relatie met de acquisition finance teams van de grote Nederlandse financiële instellingen. Door onze ervaring en de korte communicatielijnen kunnen wij in een relatief korte tijd de financiering definitief invullen.

Mede omdat wij meestal al in het voortraject de bank bij het aanstaande proces betrekken, kunnen wij bewerkstelligen dat er snel commitment gegeven kan worden wat enorm belangrijk is voor het (eind)onderhandelingsproces.

Aan de slag
Bel ons voor een vrijblijvend gesprek waarin we samen van gedachten zullen wisselen over de kansen in de markt voor uw onderneming.

U kunt ons als volgt bereiken
Ton van Gaalen Managing partner M: 06-51241193
Kjeld van Dijk Senior Manager M: 06-23144254
Stefan Jansen Manager M: 06-23144327

Crowe Global Corporate Finance is gespecialiseerd in het begeleiden van middelgrote en grote (familie)bedrijven in uiteenlopende branches en sectoren. Wij bieden onze opdrachtgevers ondersteuning en advies bij koop-, verkoop- en buy-out processen, complexe financieringsvraagstukken en het in kaart brengen van mogelijke strategische ontwikkelingen zoals acquisities of (des)investeringen. Wij begeleiden onze opdrachtgevers vanaf het eerste contact tot aan het contract. Door aansluiting bij het wereldwijde Crowe Global netwerk kunnen wij onze diensten zowel nationaal als internationaal aanbieden.

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl