088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		
Bel ons 088 2055 000
		Array
(
    [0] => nl
    [1] => us
)
		

Kastje in bestelauto’s voor privékilometers

Vanaf 1 januari 2013 wil het ministerie van Financiën met speciale inbouwkastjes gaan bijhouden hoeveel privéritten er worden gereden met bestelauto’s.

De fiscus begint begin volgend jaar met een proef waarbij speciale kastjes in bestelauto’s worden geplaatst. Deze kastjes moeten het privégebruik van de bestelauto bijhouden.

Variabele bijtelling
Nu is het zo dat u voor uw privéritten een bijtelling kan verwachten van maximaal 25%. Hierbij maakt het niet uit hoeveel privékilometers u rijdt, of u nu net over de grens van 500 privékilometers zit of dat u de bestelauto heel veel privé gebruikt. In de nieuwe plannen krijgt u te maken met een variabele bijtelling. Dit wil zeggen dat u gaat betalen overeenkomstig het privégebruik. Het kabinet wil hierbij drie of vier tariefgroepen introduceren.

Minder administratieve rompslomp
Het kastje brengt wel een voordeel met zich mee. Met de invoering van het kastje kan de omstreden rittenregistratie mogelijk gestopt worden. Die levert momenteel veel administratieve rompslomp op en vormt ook extra werk voor de Belastingdienst.

Let op
Indien u veel privé rijdt met uw bestelauto dient u er rekening mee te houden dat u met deze nieuwe aanpak boven de huidige bijtelling uit kan komen!

Crowe Peak
Olympisch Stadion 24-28 1076 DE Amsterdam, Nederland
088 2055 000 contact@crowe-peak.nl