Bedrijfsovername

Een adviseur die met je meeloopt en je het proces uitlegt

Crowe Peak Bedrijfsovername Tax & Legal bij foto

Een bedrijfsovername is een spannend proces; zowel op juridisch, financieel, fiscaal, als ook praktisch en vaak zelfs persoonlijk vlak. Het vergt veel van de organisatie, en van jou persoonlijk. Dat geldt wanneer je directeur bent, maar ook als je als eindverantwoordelijke in loondienst het proces begeleidt.

Want wat zijn de risico’s op het gebied van financiële stabiliteit, groeipotentieel, concurrentiepositie en operationele efficiëntie? Benut je met deze stap de juiste kansen qua nieuwe markten, nieuwe klanten, nieuwe technologieën en productlijnen? Ben je, wanneer je aan de overdragende kant van de overname zit, na het zetten van de handtekeningen echt overal vanaf en van alles gevrijwaard? Dat is veel en dat zijn relevante vragen. Je zoekt daarom een adviseur die met je meeloopt en je het proces uitlegt. Of je nu zelf een prospect voor overname op het oog hebt, of je in onderhandeling bent over de verkoop van jouw bedrijf. Of het nu gaat om een transactie tussen internationale corporates, of om een bedrijfsovergang van ouder op kind.

De diensten van Crowe Peak strekken zich uit over de gehele adviesbreedte van de overnamemarkt. We denken mee over je strategie, voeren due diligence uit (of staan je bij wanneer jouw organisatie het subject is van een onderzoek), leiden onderhandelingen, maken IT assessments en adviseren over onder meer arbeidsrechtelijke vraagstukken en transactie- en fiscale structurering. De kennis daarvoor, die hebben we zelf in huis binnen onze vijf servicelines. Bovendien hebben we goede contacten met specialistisch consultants en notarissen en kennen we buitenlandse markten door ons omvangrijke internationale netwerk. Want een overname, die wil en moet je niet alleen doen.

Crowe peak

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Laten we snel kennismaken!

Contact